• darkblurbg

De interactietrainingen zijn in eerste instantie gericht op kleine groepen. Maar bedrijven en organisaties kunnen rekenen op een warm welkom als zij ons vragen de training te verzorgen voor grotere groepen. Vanzelfsprekend is er dan eerst een gesprek om de achtergrond van de vraag te leren kennen en de aanpak gezamenlijk te ontwerpen. In feite nodigt u mij dan uit voor werk dat ik jarenlang met veel plezier heb gedaan.

Enkele voorbeelden:

  • Unilever > Interactie als onderdeel van een tweejaars Quality Management ontwikkelingsprogramma voor het key-management van Van den Bergh en Jurgens te Rotterdam (35 deelnemers)
  • Mallinckrodt Baker Chemie > Interactie als onderdeel van een management ontwikkeling programma voor directie en leidinggevenden (tientallen deelnemers)
  • Kappa de Zeeuw > Interactie als onderdeel van een Cultuurverandering programma voor teamleiders (tientallen personen)
  • Gemeente Enschede en gemeente Arnhem > Interactie als onderdeel van management ontwikkeling programma’s voor leidinggevenden (honderden deelnemers)
  • Gemeenten Bergen op Zoom, Vlissingen en Woensdrecht > Interactie als onderdeel van een gezamenlijk opgezette Kopcursus Projectmanagement voor managers

Moderator

Vanwege mijn ervaring met grote groepen weet men mij ook te vinden als moderator voor bijeenkomsten met een inspiratie- of veranderingsfocus. Zo heb ik de Raad voor Rechtsbijstand en een grote Thuiszorgorganisatie stap voor stap ondersteund bij het vaststellen van een nieuwe missie.  

U hoeft alleen maar te bellen voor een eerste oriënterend gesprek (06-11199841). U kunt ook het contactformulier invullen, dan bel ik u meteen.