Deze website is eigenlijk gewoon een voortzetting van mijn werk, dat ook na mijn pensioen is doorgegaan. Het is een zegen dat je je werk zo fijn vindt, dat je er met plezier mee doorgaat. Wat is leuker dan steeds weer nieuwe mensen ontmoeten en je kennis en ervaring met hen te delen.

Met de bagage van ruim 12 jaar in diverse managementfuncties in het bedrijfsleven en vele jaren directie- en bestuursfuncties in de zorgsector stapte ik begin jaren negentig over naar de adviessector. Eerst als zelfstandig adviseur, daarna als senior bij de tak Management Ontwikkeling van het gerenommeerde bureau KplusV Organisatieadvies, mijn mooiste jaren. Daar werd ik vooral ingezet bij opdrachten van gemeentelijke overheden, vooral als het ging om samenwerkings- en cultuurveranderingsvraagstukken. Door de tweede studie die ik intussen had gevolgd, andragologie aan de Universiteit van Amsterdam, voelde ik me bij deze opdrachten precies op mijn plaats.

Tijdens die tweede studie had ik een tijd het idee dat ik psychotherapeut wilde worden. Dat gebeurde niet. Met mijn achtergrond in het bedrijfsleven was het logischer dat ik koos voor de richting van de organisatie-andragogie, die zich in de kern met veranderingsvraagstukken bezig houdt. Ik had intussen wel diverse therapeutische studies gevolgd, in het bijzonder bij de Relatie Studio te Gent en de Interactie Academie te Antwerpen. Mijn onvolprezen leermeester daar was nog de oprichter: Ferdinand Cuvelier (overleden in 2017). Niemand anders is zo belangrijk geweest voor mijn eigen leer- en werkontwikkeling. Zijn gedachtengoed is de basis voor mijn aanpak bij de interactietraining en bij coaching.

 

Mensen beïnvloeden mensen, bewust of onbewust, gewild of ongewild, maar het gebeurt!

Voor wie meer wil lezen over mijn achtergrond en werkervaring, zie bij de site van Wending Consultants.nl. Daar werk ik samen met een tweetal oud-collega’s.